مشتریان خود را بشناسید

مشتریان خود را بشناسید

آیا در شش ماه گذشته ، به این توجه کرده اید که مهمترین مشتریان درونی شما چه کسانی هستند؟ درباره مهمترین مشتریان بیرونی خود چه می گویید؟
آیا در شش ماه گذشته ، به این فکر کرده اید که مشتریان کم ارزش را از صحنه فعالیت خود پاک کنید؟
این پست بر آن است که ذهنیت مشتری مداری را در شغل و تجارت شما ایجاد کند . تا مشتریان ایده آل خود را بشناسید و راهبردهایی برای جلب این مشتریان به فعالیتهای تجاری خود فراهم آورید. سوالات کاربردی انتهای مطلب به شما کمک می کند تا نیازها و خواسته های مهمترین مشتریان درونی و بیرونی خود را شناسایی کنید و فرصت آزاد و انرژی بیشتری برایتان باقی بماند تا مشتریانی را که به واقع باید تجارت با آنها را کنار بگذارید ، بشناسید.
آیا می توانید مشتریان خود را شناسایی کنید ، آیا می دانید چه کسانی را باید راضی کنید تا در کار و حرفه و تجارت خود باقی بمانید و در آن به شکوفایی برسید؟
مشتریان به دو گروه تقسیم می شوند: بیرونی ، درونی . تعریف مشتری درونی بسیار ساده است او کسی است که برای موفقیت خود به شما وابسته است . متقابلا شما هم برای موفقیت در کارتان به او وابستگی دارید. با رعایت این تعاریف، مشاوران حرفه ای مانند وکلا و حسابداران را هم می توانید در زمره مشتریان درونی خود به حساب آورید. در واقع ، تمامی کسانی که شما به آنها کمک می کنید یا آنها به شما کمک می کنند ، به شکلی مشتری درونی شما به حساب می آیند.
مشتری بیرونی شما کسی است که کالای تولیدی شما را خریداری می کند. مشتریان بیرونی عوامل اساسی در موقعیت تجاری محسوب می شوند . توانایی شما در شناسایی درست این مشتری بیرونی که رضایت خاطر او موفقیت تجارت شما را رقم می زند – موضوع اصلی عنصر برنامه ریزی راهبردی است.
قبل از اینکه با موفقیت بتوانید این مشتری مهم را شناسایی کنید ، باید به سوالات متعددی جواب بدهید . مشتری شما ارزش را چگونه تعریف می کند ؟ آیا می توانید مزایا و منافع ویژه ای را که خدمات یا محصولات شما به این مشتری می دهند شناسایی کنید؟ به عبارت دیگر ، آیا به راستی می دانید که مشتری شما چه می خواهد تا خواسته او را برآورده سازید؟ آیا می توانید بگویید محصول شما چگونه می تواند زندگی و کار مشتری شما را بهتر کند ؟
قرن بیست و یکم را قرن مشتریان شناسایی کرده اند. مشتری کانون معاملات تجاری است و هرگز به اندازه امروز از اهمیت برخوردار نبوده است . موفقیت شما در تجارتتان تا حدود زیاد با توجه به توانایی شما در شناسایی مشتریان و کسب رضایت آنها تعیین می شود.
اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند ، مشتری شما در آینده چه کسی خواهد بود ، اگر قرار باشد کالا یا خدمات خود را تغییر بدهید ، چه کسانی می توانند مشتری شما باشند؟ اگر می خواهید در تجارت و حرفه خود به اوج برسید ، چه کسانی باید مشتریان شما باشند، این مشتری از شما چه انتظاراتی دارد؟ چگونه می توانید با افزودن به مهارتها و دانش و توانمندی های خود ، خواسته های مشتریانتان را برآورده سازید؟ با توجه به علم و اطلاع موجود خود، آیا مشتری بخصوصی را می شناسید که لازم است با او قطع رابطه کنید ؟
برای شناسایی مشتریان می توانید آنها را به دو دسته تقسیم کنید . یکی مشتریان پر ارزش ، دیگری مشتریان کم ارزش . بدین منظور لازم است که ویژگیهای بهترین مشتریان خود را شناسایی کنید. این گونه  می توانید به سرعت مشخص کنید که مشتریان پر ارزش شما کدامند . امروزه بسیاری از شرکت ها از این روش استفاده می کنند تا وقت و انرژی خود را بیشتر صرف پر ارزش ترین مشتریان خود بکنند، و در ضمن بکوشند مشتریان بیشتری مانند آنها به دست آورند. در ضمن این شرکتها سعی می کنند تا حد امکان به پرداختن به مشتریان کم ارزش خودداری ورزند. در بسیاری از موارد، این شرکتها مشتریان کم ارزش خود را تشویق می کنند که با اشخاص دیگری کار کنند.
حکایت کارفرمایی که ، این مفهوم را به خوبی نشان می دهد او اخیرا با توجه به نوع مشتریان خود با آنها تجارت می کند. او به این نتیجه رسید که 20 درصد از مشتریانش ، 80 درصد حجم فروش او را به خود اختصاص می دهند. انها 80 درصد سود او را فراهم می آورند. این کارفرما تصمیم گرفت که این 80 درصد باقی مانده را کنار بگذارد زیرا آنها روی هم 20 درصد درآمد و سود او را سبب می شدند. او توانست مشتریان جدیدی پیدا کند که به او سود بیشتری برسانند. این گونه شرایطی فراهم آمد که او توانست به مشتریان پر ارزش خود بیشتر برسد. در مدت یک سال، تجارت او رشد 100 درصد پیدا کرد. ایا این راهکار در مورد شما هم مصداق پیدا می کند؟
تمرینات کاربردی
1. مهمترین مشتریان درونی شما چه کسانی هستند ؟
2. خواسته اساسی مشتریان دررونی شما چیست؟
3. مهمترین مشتریان بیرونی شما چه کسانی هستند؟
4. چه کسانی می توانند مشتری بیرونی شما شوند؟
5. چه کسانی باید مشتری بیرونی شما شوند؟
6. کدام دسته از مشتریان بیرونی خود را می خواهید کنار بگذارید؟
(( کفشی که قالب پای یک نفر است، پای دیگری را می زند)) کارل گوستاو یونگ 
نویسنده برایان تریسی
 

نوشتن نظر







وبلاگ گروه آرتین

ارائه مطالب مفید و سودمند در زمینه طراحی سایت ، بازاریابی اینترنتی و بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

درباره گروه فناوران آرتین

گروه فناوران آرتین با یک تیم با تجربه ، خدماتی چون طراحی سایت ، طراحی سیستم های اختصاصی تحت وب و تحت ویندوز و بهینه سازی سایت را بر اساس نیاز و سلیقه مشتریان ارائه می کند . این شرکت با بهره گیری از دانش و تکنولوژی های جدید برنامه نویسی توانسته با همت و پشتکار خود سیستم های پر قدرت و حرفه ای تحت وب همچون فروشگاهی ، شرکتی ، سازمانی ، صنعتی و سیستم های اختصاصی مورد نیاز کارخانجات را تولید و به عرصه فروش